Het antisemitisme van David Icke - Saskia Beugel

Mensen vragen zich af waarom David Icke nu zo antisemitisch zou zijn... de meeste mensen kennen hem natuurlijk niet eens, laat staan dat ze zijn werk kennen…

 

In al zijn boeken heeft hij het, bijvoorbeeld, over de Protocollen van Sion. Dit is het ergste antisemitische document dat je maar kunt verzinnen. Hitler zwaaide ermee als argumentatie om zes miljoen Joden over de kling te jagen…

In de ‘De Protocollen van de Wijzen van Zion’ wordt uitgebreid over het ‘Joodse wereldcomplot’ bericht. Zogenaamd is dit een uitgelekt document van een vergadering van in het geheim opererende Joodse wereldleiders. Zogenaamd, want in werkelijkheid is dit boek honderd jaar geleden geschreven door de Russische geheime dienst om antisemitisme aan te moedigen. En dat werkte helaas maar al te goed. Op grond van dit boek kwamen er vele pogroms en het was vanzelfsprekend ook een grote inspiratiebron voor de nazi’s.

 

Ik had een boek van Icke in de kast staan, maar eigenlijk niet echt een idee van hóe fout het erin verwoorde gedachtegoed was. Toen Trump aan de macht kwam zag ik het verband. In 2016 heb ik het boek van Icke ritueel verbrand.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Maggy (maandag, 28 november 2022 13:34)

    Ik raad iedereen die hier nog niet bekend mee is, aan om het Wikipedia artikel te lezen. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Protocollen_van_de_wijzen_van_Sion