Waarom mensen complot denkers worden - Sel Verhoeven

 

  

 

Wat zit erachter, achter de behoefte van mensen om in een wereldwijd complot te geloven? Ik vraag me dat af, eigenlijk al sinds er door de coronacrisis mensen in mijn directe omgeving deze richting op gegaan zijn… Ik heb een aantal video's opgenomen over dit onderwerp (bekijk hier deel 1).

  

 

Sel Verhoeven

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    AA (woensdag, 26 januari 2022 21:34)


    Historicus Maarten van Rossem verbaast zich over alle ophef: 'Complotdenkers begrijpen eigenlijk heel weinig van de wereld. Die snappen niet dat wij mensen meestal totaal in verwarring achteruitlopend de toekomst in struikelen. De echte angst van complotdenkers is misschien wel dat er géén complot is. Dat we met z'n allen maar wat doen.'

    https://fd.nl/samenleving/1426965/hoe-de-great-reset-werd-gekaapt?fbclid=IwAR2E07bsVcTcpLWAcujS7fHZVCK17mSlcsZ0woqgIA9cSc6-tQx35nKxIxM